Komentari


images comments 5Stranica za vaše komentare i pitanja.
_______________________________________

Za početak bi nam bilo drago da čujemo vaše mišljenje o sajtu, zamjerke ili pohvale ako ih ima. Možete nam se javiti vezano za bilo koju temu, pitanje ili dokument koji se nalazi na sajtu, dajte svoje razmišljanje. Predložite sadržaje koji vas interesuju, teme koje do sada nismo obrađivali, pitanja koja još nismo razmatrali. Ako imate bilo kakve nedoumice o nama, našem vjerovanju i vjerskom identitetu, slobodno ih iznesite i očekujte naš odgovor i pojašnjenje.

Ask a question or leave a comment on any topic on DV.com, or any post here.

null

_______________________________________________________________

OnePlaceComments

(Comments From Around The Site)
~~~

Bivši član KDV-a piše:

Да ли можете да те тврдње о овом сајту докажете аргументима јер имате превише грешки. Kажете да сте прилично стари а заступате неко учење налик на евангелисте иле већ неке друге јереси настале у периоду после реформи католичке цркве што је прилично млада религија у односу на православље. Tакође ме интересује зашто тврдите да је књига под насловом ‘Pravoslavlje obasjano evanđeljem’ најбоља православна књига јер су нас свети оци учили да је свето писмо једнако важно као и свето предање.

DV odgovara:

Poštovani,

Ne znam na koje tvrdnje mislite, morate biti konkretniji. Takođe, drago bi nam bilo da nam ukažete na te greške koje ste našli kako bi mogli te navode da razmotrimo i eventualno vam odgovorimo.
Što se tiče ‘starosti’, mi uopšte nismo tako stari – postojimo, kao služba Dobre vijesti od 2009-e godine i to od nedavno stoji na naslovnoj stranici. Pretpostavljam da ste pod tim ‘stari’ imali u vidu našu tvrdnju na jednom drugom mjestu da je naše VJEROVANJE prilično staro – zapravo, staro je koliko i sama Biblija, to i takvo vjerovanje su imali i prvi Hristovi učenici koji su hodili sa njim, kao i kasniji učenici i apostoli koji su bili upućeni kako i u šta da vjeruju. To je ona vjera ‘jednom za svagda predata svetima’, kako je Biblija naziva i koje mi pokušavamo da se držimo i ispovijedamo.
Inače, naše učenje (Sola Scriptura – Samo Pismo) jeste afirmisano Reformacijom, ali to ne znači da je to ‘mlada’ ili neka nova religija – prije je to bunt, protest protiv u međuvremenu izmišljenih i nadodatih novotarija i povratak na ono staro, izvorno, biblijsko hrišćanstvo, slobodno od svakakvih primjesa i ljudskih umotvorina. Kad god se neko, i dan-danas, odluči da se pouzda u Božiju Rijeć kao vrhovni autoritet za pitanja vjere i cjelokupnog života, on ne stvara niti izmišlja nešto novo, već se vraća na izvore Hrišćanstva.
Što se tiče knjige ‘Pravoslavlje obasjano evanđeljem’ nismo nikad tvrdili da je najbolja pravoslavna knjiga već najbolja knjiga napisana o pravoslavlju, a u svjetlu Svetog pisma, odn. jevanđelja. A (kasniji) sveti oci su u mnogo čemu protivrječili onim prvim svetim ocima – Petru, Pavlu, Luki, Jovanu…, pa smo mi, po svojoj savjesti i slobodi mišljenja i izbora, odlučili da slijedimo savjete i upute onih prvih učitelja i otaca, Bogom nadahnutih pisaca Pisma. Inače nigdje nam nisu ostavili u amanet niti kakav savjet, nama budućim generacijama vjernih, da se držimo ikakvih predanja, da predajemo išta, oduzimamo ili dodajemo Pismu (postoji anatema, prokletstvo za ovo zadnje). Dakle, nigdje ne piše niti Hristos, Apostoli ili Biblija uči da je ‘sveto predanje’ jednako ili će biti jednako važno kao i ono (Sveto pismo, Biblija). Međutim, mi i pored toga, nismo protiv predanja ako je U SKLADU sa objavom Svetog pisma. Svjedoci smo, kao i svi istinoljubivi i iskreni ljudi, da je naša današnja tradicija i predanje u mnogo čemu zapravo potpuno SUPROTNA objavi Svetog pisma, i kao takva, nama neprihvatljiva.
Hvala na javljanju.

Sa stranice Ekklesia BP
——————————————————————————————————-

Irfan piše:

Ja sam Irfan islamske sam veroispovesti i želim da saznam više o vama jer imam puno pitanja, koliko je to moguće i koliko je izvodljivo, živim u Podgorici?

DV odgovara:

Dragi Irfane, drago mi je da si se javio. Mi smo sljedbenici Puta, Istine i Života – Isusa Hrista. Bogu smo došli iz raznih religioznih uvjerenja i crkava po Njegovom pozivu i da mu služimo po Njegovoj volji i na biblijski način. Sajt ‘Dobre vijesti’ služi da proslavi Boga i da bude na poznanje istine i na blagoslov mnogima. Drago bi mi bilo da budem u mogućnosti da ti odgovorim na pitanja koja imaš, ali i da ostanemo u kontaktu. Drugi način, možda još i bolji, je da te uputim na ljude u Podgorici i lični kontakt, što mislim da bi bilo korisnije za tebe od dopisivanja. Biblijskih hrišćana, inače, u Podgorici ima puno više, ali na tebi je koji način ćeš izabrati za tvoju dalju duhovnu potragu. Inače, nisi jedini koji bi pravom, živom i istinitom Bogu došao iz Islama – u to se možeš uvjeriti ako pogledaš stranicu ‘svjedočanstva’ na našem sajtu, ili moje prijatelje na FB sa muslimanskim imenima (ne mijenjaju se) koji su sada Hristovi sljedbenici.
Božiji blagoslov, i čujemo se, ako budeš kroz Bijelo Polje, javi se na 069694337.
Miroslav Vukojičić

Sa stranice Hrišćanstvo u Crnoj Gori
———————————————————————————————————–

Stefan piše:

Kako bi mogao naručiti neku od knjiga. Bio bih
vam zahvalan kada bi dobio odgovor.

DV odgovara:

Stefane, uz izvinjenje što mi je trebalo ovoliko vremena da odgovorim, bojim se da je sa našeg sajta nemoguće poručiti knjige koje su na spisku jer za to nisu ni namijenjene – ono je samo informacija o tome koje naslove naša biblioteka trenutno ima na raspolaganju za one koji svrate ili žive tu, u Bijelom Polju. Medjutim, drago mi je što te mogu uputiti na par online izvora odakle možeš naručiti dosta od tih naslova. Prvi je izdavačka kuća ‘Soteria’ u Beogradu, njihov sajt odakle se knjige mogu naručiti je: http://www.soteriabooks.com/. Drugo mjesto je domaći hrišćanski sajt sa kojega se može ‘skinuti’ dosta naslova u PDF ili kom drugom formatu, ili ih čitati online: http://siont.net/u-hristu/knjige/. Takođe, na našem sajtu na stranici ‘Resursi – knjige’, može se naći desetak eKnjiga – naslova za download. Nadam se da sam bar malo pomogao. Javi se ako ti još šta treba.
Pozdrav!

Sa stranice Biblioteka

———————————————————————————————————-

Damir Mrkušić piše:

RADUJEM SE SA VAMA SVAKOGA DANA ,U MOĆNOM & VJEČNOM IMENU ISUSA KRISTA.
BUDITE BLAGOSLOVLJENI U SVEMU ŠTO GOD RAZMIŠLJATE, RADITE, GOVORITE…
BUDIMO U MOLITVI, JEDNI ZA DRUGE, NEPRESTANO, U ISTINI ISUSA KRISTA, NAŠEG
JEDINOG SPASITELJA, JEDINOG OTKUPITELJA.
Vaš brat u ISUSU KRISTU, Damir Mrkušić iz Varaždina.

DV odgovara:

Damire, hvala na divnim željama i blagoslovima, i ja tebi i tvom domu želim sve najbolje od našeg Gospoda i Spasitelja.

Miroslav Vukojičić

Sa stranice Gdje smo

———————————————————————————————————-

Grmuša Milorad piše:

Nisam mogao da ne primetim kad sam pogledao vašu stranicu da Bog (Isus) koristi vaše živote i da ste u njegovom delu (da mu služite). Neka vas blagoslovi Gospod u daljem životu i radu.

Sa stranice Naslovna

———————————————————————————————————–

Dahija piše:

Lijep pozdrav iz Kölna!
Odlučio sam da spoznam Boga i trenutno čitam o mnogim monoteističkim religijama, pa bih vam postavio nekih 5 pitanja, ali ako ćete mi konkretno odgovoriti.

1.
Da li je Isus bio Bog, Božiji sin, čovjek, Bog+Božiji sin, Bog+čovjek, Božiji sin+čovjek ili sin+čovjek ili samo čovjek? (možda izgleda komplikovano pitanje, ali ne mogu drugačije).

2.
Da li su pisci (pisac) Novog zavjeta lično poznavali Isusa?

3.
Ko je bio Pavao (ili Pavle), koliko je poslanica napisao, i da li je njegovo učenje suprotno Isusovom, obzirom da Isus kaže da je poslan samo sinovima Izrailovim? E da, šta je bio Pavao (Pavle) prije nego što je postao hrišćanin?

4.
Ko je i kada uveo pojam “trojstva” u hrišćanstvo?

5.
Ko je kada i zašto ukinuo obrezivanje muškaraca, i ko je tim ljudima dao ovlasti (naredjenje) da to urade, ako se zna da je i Isus bio obrezan?

Nadam se da nisam previše dužio, pozz i hvala.

DV odgovara:

Dahija,

Za početak, dugujem ti veliko izvinjenje što nisam puno ranije odgovorio – nekako je naišao neki ‘tranzicioni’ period početkom septembra koji je, uz mnoge promjene podrazumijevao i preseljenje, gubitak prostorije, uz to i lični/porodični gubitak, bolest…, ali sve to nije opravdanje za nejavljanje i samo mogu da se nadam da tvoja duhovna potraga nije trpjela zbog toga, ili još gore, prestala.

Da probam da ukratko i konkretno odgovorim na tvoja pitanja:

1. Isus je bio sve ono što si naveo do pretposlednja dva opisa – dakle, jedino se ne bi moglo reći da je bio sin + čovjek, i samo čovjek. Ovakav odgovor izgleda upravo komplikovano kao i tvoje pitanje, ali, zaista, reći sve to za Njega u isto vrijeme zapravo i nije protivrječno – On je bio i ostao Bog i čovjek, Bogo-čovjek. Naravno, On je i Božiji Sin, ali to je već pitanje Trojstva. I ti si naveo samo dio ‘titula’, odn. naziva za Isusa Hrista – Sveto pismo, gjde je On središnja tema, naziva ga još i: žrtveno Jagnje, Prorok, Božiji Vojskovođa, Izbavitelj, obećani Car, Mesija, Obnovitelj naroda, Zastupnik, Iskupitelj, Knez mira, Prvosvještenik, Sudija svijetu…
U suštini, radi se o doktrini Svetog pisma da su u osobi Isusa Hrista postojale dvije prirode, i božanska i ljudska, i ona (doktrina) je već 451.godine dobila svoju zvaničnu ‘verifikaciju’ odn. konsenzus cijele crkve na Saboru u Halkedonu. Jedan od najjasnijih dijelova Pisma koji govore o dvije prirode i koji je poslužio za utemeljenje i nepobitnost doktrine je iz jevanđelja po Jovanu, prve glave, gjde kaže ‘…i Riječ (Isus) bješe u Boga, i Bog bješe Riječ’, i čak šta više, malo dalje kaže ‘i Riječ postade tijelo’.
Dakle, Bog može da promijeni formu, oblik ( da postane tijelo), ali pri tom ne može da prestane da bude Bog. To Hristovo tijelo nije bilo samo ljuštura koju je Bog privremeno iznajmio i koristio, On nije samo došao da živi u tijelu kao čovjek, već je ‘Riječ POSTALA tijelo’. Bog je tim činom (utelovljenjem) u svoje vječno biće i božansku prirodu unio/uključio i ljudsku prirodu u osobi Isusa Hrista – sada je pored toga što je bio Bog postao i čovjek. I ne samo to, što je interesantno i zapanjujuće, već će taj identitet (Bogo-čovjek) zadržati u svoj vječnosti – svoje ‘ljudsko’nije odbacio prilikom uznesenja na nebo pred učenicima, već je ‘ponio’ sa sobom, i uvijek će biti u svom vaskrslom tijelu, kao proslavljeni čovjek i Bog u isto vrijeme…, dakle, On je takav čak i sad, na Nebu, s desne strane Oca!
Stari zavjet jasno prorokuje na puno mjesta o Isusu, i nedvosmisleno potvrđuje Njegovo božanstvo. Sam Isus, dok je hodio zemljom, na razne načine je ‘stavlja do znanja’svoju božansku prirodu i da je jednak sa Ocem. Novozavjetni pisci mu takođe pripisuju božanske osobine i nazive. Sva ostala naučavanja (osim Bogo-čovjek Isus) se smatraju jeresima, i od početka crkve ih je bilo sijaset.

2. Većina knjiga Novog zavjeta je pisana u drugoj polovini prvog vijeka, pa sve do četvrtog vijeka nove ere. Te knjige, odn. spise, kraće ili duže su pisali Hristovi apostoli ili njihovi najbliži saradnici. Inače sam Isus Hristos nije ništa napisao, već je svoju nauku širio samo živom riječju i djelom. To isto činili su i Njegovi apostoli, tako da i dvije decenije poslije Učiteljeve smrti njegovi sljedbenici nisu još imali svojih svetih spisa. Sveto pismo Starog zavjeta i usmjeno obljavljivanje jevanđelja o Hristu Spasitelju zadovoljavalo je njihove religiozne potrebe. Naglo širenje nove religije i povećanje broja novonastalih crkava primoralo je njihove osnivaće i organizatore da ovu prostornu udaljenost savladaju pismenim obraćanjem. Tako su najprije nastale apostolske poslanice upućene pojedinim crkvama, ličnostima ili širem krugu čitalaca, a zatim jevanđelja, Djela apostolska i Otkrivenje. Svi ti spisi su bili, dakle, namijenjeni javnom čitanju na bogoslužbenim skupovima, ali su i odmah bili prepisivani, umnožavani i razmijenjivani sa drugim crkvama. Vjerni su ovo revnosno radili, tako da je već polovinom drugog vijeka svaka crkva imala svoju zbirku apostolskih spisa, koji su bili cijenjeni i smatrani svetim kao i oni starozavjetni. Postepeno se njihov broj upotpunjavao i na taj način je do kraja 4.vijeka formiran novozavjetni kanon od 27 knjiga.
Pouzdanst novozavjetnih spisa osigurava ne samo mnoštvo starih rukopisa, već i kratki vremenski razmak koji najstarije od njih dijeli od autografa (originala). On je ovjde (razmak), puno manji od vremena koje je proteklo kod drugih klasičnih pisaca-djela do nama najstarijih sačuvanih prepisa njihovih djela (od Vergilija, 400 godina, kao najkraćeg, pa preko Horacija 700, Julija Cezara 900, Platona 1300, Sofokla 1400, Eshila 1500, Euripida 1600, pa sve do Homera gdje je taj raspon 2000 godina.). Ako se još doda da su hrišćanski kanonski spisi napisani i javno čitani u vrijeme kad su još živjeli učesnici i očevici opisanih zbivanja, sposobni da provjeravaju njihovu vjerodostojnost, onda se može slobodno reći da im u pogledu autentičnosti i istinitosti nema ravnih. Inače od pisaca Isusa su lično poznavali Jovan (jevanđelista i pisac još nekoliko poslanica i Otkrivenja), Matej (jevanđelje), Petar (pisao poslanice), Jakov polubrat Gospodnji i pisac jedne knjige, Juda. Savle ga je vaskrslog ‘upoznao’ na putu za Damask gdje je krenuo da baca hrišćane u tamnice da bi, kasnije, kao najveći apostol po imenu Pavle napisao dosta od Novog zavjeta.

3. Pavle je rođen u Tarsu, u Kilikiji (Mala Azija), jevrejin, školovan u Tarsu u grčkoj kulturi, a onda kasnije u Jerusalimu u judejskoj kulturi (Tori). Iz revnosti prema Tori (Zakonu) progoni Crkvu. Doživljava ‘obraćenje’ na putu za Damask, biva prihvaćen kao hrišćanin, povraćen mu vid (iskustvo u susretu sa Isusom na putu za Damask) i biva kršten. Umjesto posla kojim je krenuo, u Damasku svjedoči o Isusu Hristu. Povlači se potom u Arabiju u osamu i molitvu, poslije čega se vraća u Jerusalim i počinju svoju propovjedničku i misionarsku službu od Jerusalima pa sve do Rima, gjde ga kao sužnja odvode 59.godine, i gdje nakon dvije godine sužanjstva biva pogubljen zbog propovijedanja nove vjere.
Napisao je 14 poslanica. Doktrina milosti koja se nalazi u Hristovom učenju je kod Pavla produbljenja, objašnjena, i obogaćena daljim otkrivenjima. Po uvodnim riječima u poslanici Galaćanima, Pavle je jevanđelje koje je propovijedao dobio direktnim otkrivenjem Isusa Hrista dok je bio u Arabiji.

4. Jedna od najvećih Božijih tajni je nauka o Bogu, Svetoj Trojici. Čovjek ovu nauku svojim ograničenim umom ne može da shvati (niti samim tim da je, još manje, izmisli). iako to ne možemo da razumijemo, Božija Riječ o tome govori i tu nauku prihvatamo vjerom u Sveto pismo. Sveta Trojica nisu tri Boga, već su ova Trojica jedan Bog. Već prva naznaka Trojstva je na samom početku Biblije, u 1.Mojsijevoj knjizi i njenom prvom stihu, gdje je Bog prevod jevrejske riječi ‘Elohim’ što je imenica u množini i znači ‘Oni koji su dostojni slave i obožavanja’. Iako je imenica u množini, glagolski oblik ‘stvori’ je u jednini. Malo dalje u istoj prvoj glavi u 26. stihu, Trojedini Bog govori u prvom licu množine ‘mi’, odn. ‘da načinimo čovjeka…’ U Psalmima (Stari zavjet i dalje), i Otac i Sin su nazvani Gospodom… Puno mjesta kako u Starom tako i u Novom zavjetu nagovještava isto, to jest da postoje Bog Otac, Bog Sin i Bod Duh Sveti, sva Trojica kao jedan Bog. ‘Jahve’ je Elohim, naš jedini Jahve.’ ‘Jahve’ više označava suštinu, a ‘Elohim’ lica božanstva. U suštini Bog je jedan, nedeljiv. U Svetoj Trojici imamo tri ličnosti, jedna je Otac, druga je Sin, treća je Duh Sveti. Jedno je božanstvo Oca, Sina i Duha Svetoga, jednaka slava, večno veličanstvo. U suštini, kakav je Otac, takav je Sin, takav je i Duh Sveti. Tri ličnosti – jedan Bog. U ovoj Trojici niko nije prvi ni poslednji, niko veći ili manji, nego su cijele tri ličnosti međusobno jednake i vječne. Sve izvire od Oca, ide kroz Sina i dovršuje se u Duhu.Sva Božija djela (stvaranje, čuda, spasenje…) djela su Svete Trojice zajedno. Nikejski sabor 325.god. potvrđuje vjerovanje i biblijsko učenje o Bogu: ‘Vjerujem u jednoga Boga, u trima licima, razdjeljivog u smislu ličnih svojstava, a nerazdjeljivog u suštini.’
Dakle, pojam Trojstva nije svojstven samo Novom zavjetu, u smislu da je to nova nauka ili izmišljotina nove vjere i njenih apostola, već cijelom Svetom pismu od početka do kraja. Sam Isus je govorio da su On i Otac jedno i da će učenicima, kada ode na nebo poslije stradanja, poslati novog Utješitelja i Pomagača – Duha Svetog.

5. Obrezanje je drevni običaj, još od prije 3000 god. prije Hrista, a vršili su ga u Siriji, Egipćani, Arapi, Jevreji, puno kasnije i Muslimani. Kod Jevreja, po Mojsijevom zakonu, vršeno je u 8. danu po rođenju dječaka, kao čin inicijacije koji je preko Avrama i Isaka kao njegovog potomka, i dalje, bio znak sklopljenog saveza (zavjeta) s Bogom svih potomaka Avramovih. Jevreji, prelazeći u hrišćanstvo, i dalje su ovom fizičkom obilježju pripisivali do te mjere veliki značaj da su ga smatrali KRAJNJE NEOPHODNIM ZA SPASENJE. To je dovelo do nesuglasica među hrišćanima u Galileji, pa im apostol Pavle piše značajnu poruku u istoimenoj poslanici u 5.glavi, i da bi im pokazao osobeno svojstvo novozavjetnog djela spasenja, on ističe: ‘Jer u Hristu Isusu niti obrezanje što pomaže niti neobrezanje, nego nova tvar’. Gospod Bog je sa Izraelskim narodom sklopio savez preko Mojsija, to je Stari zavjet koji je zastario. Novozavjetni vjernici su postali sluge Novog zavjeta: ‘Koji nas je oslobodio za služitelje Novog saveza, ne za služitelje slova (urezanih 10 zapovjesti), nego Duha (koga nam je Bog poklonio); jer slovo ubija (kroz Zakon dolazi samo poznanje grijeha) a Duh oživljava.’ Naš novi znak saveza i simbol zajedništva je Krštenje. Isus je bio obrezan po običaju zakona koji su njegovi roditelji kao bogobojazni držali. Da Isus nije bio obrezan, to bi značilo kršenje Božijeg zakona i zavjeta s Njim, to bi ga ‘izdvojilo’ od drugih ljudi i ne bi mogao da bude smatran Mesijom, Božijim pomazanikom.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao. U daljoj potrazi ti preporučujem ovaj sajt na kojem možeš naći puno više od ovoga i detaljnije. Bog je obećao da ako ga neko traži svim srcem (iskreno) da će ga i naći, i ja se nadam da ćeš mi se jednog dana javiti kada i ti pronađeš Put, Istinu i Život (Isusa kao Spasitelja i Gospoda). Na našem sajtu ‘Dobre vijesti’ naći ćeš svjedočanstva i ljudi koji nisu promijenili svoja (muslimanska) imena ali jesu promijenjenih srca i života.

Još jednom izvini za čekanje i srdačan pozdrav i Božiji blgaoslov. Pogledaj ovaj link: http://www.gotquestions.org/Srpski/

Miroslav Vukojičić

Sa stranice Naslovna

———————————————————————————————————-

Dunja piše:

Smatram da nije dobro sto ste napravili opstu zbrku prozivanja , Zatim prozivanje sajtova tipa IRI, koji se bave iskljucivo cinjenicnim stanjem , realnim i jasnim, Bez nametanja stavova. Cak i ako je veca kolicina adventistickih pisaca navedena to ne znaci da je iskrivljna slika istini,pogotovo jer nijesu navedeni savremenu adventisti. Takodje smatram da se radi o akcentu na Bibliju tako da tu nema nista lijevo i desno. Pozdrav.

DV odgovara:

Dunja,
Hvala na javljanju. Žao nam je što našu stranicu ‘Religije i kultovi’ vidite kao zbrku, naša namjera je bila da ona bude jasna, informativna. Dakle, mi na ovoj stranici samo dajemo svoje mišljenje o pojedinim religijama i kultovima (sektama) i naša namjera (a i pozicija) nije bila da ‘prozivamo’ nego da skrenemo pažnju svojim čitaocima.
Razlozi pominjanja pojedinih sajtova kao što je IRI je potpuno isti i samo je informativne prirode. Nas ne interesuje da li se neki sajt bavi činjeničnim stanjem, da li su pri tom jasni ili ne i da li nameću svoje stavove…, naš kriterijum je bio pripadnost religiji koja je svojim istorijatom i praksom ‘zaslužila’ da bude zastupljena i pomenuta na stranici. Mi ne kritikujemo sajt niti ocjenjujemo njegov sadržaj, već dajemo informaciju o tome čiji je sajt (u smislu pripadnosti određenoj vjeri-religiji-kultu).
Ovo o ‘količini adventističkih pisaca’ i njihovoj zastupljenosti na IRI sajtu, moramo priznati, nije nam baš najjasnije…, nekako ispada da mislite kako je količina istine na sajtu u direktnoj zavisnosti od količine adventističkih pisaca na njemu, naročito onih savremenijih.

Ako imate još primjedbi ili pitanja, slobodno se javite.

M.V.

Sa stranice Religije i kultovi

———————————————————————————————————–

Mario Bošnjak piše:

Postovani, neocekivano sam naisao na vas portal i procitao neke stvari. Sljedecih dana cu procitati nesto vise da vas bolje upoznam. Vidio sam da ste stavili i moj fakultet ETF iz Osijeka. Ovih dana sam pogledao dvije propovijedi od propovjednika iz Indije Zac-a Poonen-a. Zanima me vase motriste o njemu, kojoj denominaciji, Crkvi ili pokretu pripada? Hvala unaprijed.
Svako dobro vam zelim.

Smjerno u Kristu
Mario Bosnjak

DV odgovara:

Poštovani, drago nam je što ste nas pronašli, nadamo se da će vam naš sajt biti na blagoslov.
Što se tiče Zac-a Poonen-a, on je osnovao i vodi Christian Fellowship Church u Bangalore-u u Indiji a imao je veze sa tamošnjim Brethren Movement. Međutim, dvadesetak godina je bio pod uticajem jednog norveškog kulta/sekte nekada znane pod imenom ‘Smith’s Friends’, a danas Brunstad Christian Church. Dakle, izvjesne kontroverze prate pastora Zac-a, i nije loša ideja ‘provjeriti ga’ prije slušanja/čitanja njegovih propovjedi – može se na Google-u ukucati nešto poput- ‘Zac Poonen controversy’, ili ‘Zac Poonen a false teacher’, ili ‘Zac Poonen criticism’… Mi smo to uradili i našli na nekoliko kritika u vezi nekih nebiblijskih učenja koja je vjerovatno naslijedio od pomenutog kulta.
Srećno guglanje i javite se.

Miroslav Vukojičić

Sa stranice Lažni učitelji

_______________________________________________________________

imagesCACPBMKL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s