Okultizam


imagesCA70YGVJ

Okultno, Okultizam (lat. occultus – skriven, prikriven, tajni, potajni…) = tajna nauka, nauka o okultnom (mračnom, skrivenom, natčulnom), učenje o pojavama koje se ne mogu objasniti običnim putem, tj. na osnovu poznatih prirodnih zakona. Takve pojave mogu biti fizičke (parafizičke) kao što su neobični zvuci, kretanja predmeta, pokretanje predmeta (telekineza), levitacija, razne svjetlosne pojave, pojave nematerijalnih likova i sl., i mogu biti psihičke (parapsihičke, parapsihološke), kao što su  telepatija, vidovitost, astralne projekcije itd.
Takođe, mnoge prakse, naučavanja i vjerovanja koja su skrivena, tajnovita, i koja uključuju mistična, ‘tajna’ znanja, vještine i moći.

M.Vujaklija, Leksikon stranih riječi i izraza
_______________________________ 

Narednu temu izdvajamo kao naročito važnu i ova stranica navodi prakse i vjerovanja koja su  izuzetno prisutna u društvu, vrlo štetna i opasna za čovjeka, i izuzetno mrska Gospodu. Obrađene okultne pojave i sisteme uključuju: sujeverje, paganska vjerovanja, vještičarenje (Wicca), spiritizam, Satanizam, magiju, astrologiju, parapsihološke pojave, ufologiju, jogu, TM, astralnu projekciju, istočnjačka vjerovanja, alternativna i energetska liječenja (bioenergija, reiki, magnetizam…). 

U vezi s tim, Bog nam se obraća sljedećim riječima:

Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvijezdama, ni koji gata po pticama ni uročnik, ni bajač, ni koji se dogovara sa  zlim duhovima, ni opsjenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini.   5. Mojsijeva 18:10-13

imagesCARH5SNX

OKULTNO

Sujeverje  (pdf)

Šta je Nju Ejdž(pdf)

Okultizam  (pdf)

Kome se nadaš(pdf)

Ko su vanzemaljci(pdf)

Joga   (pdf) 

Joga i hrišćanstvo  (pdf)

Da li verovati u horoskop(pdf)

Magnetizam  (pdf)

Bioenergija  (pdf)

Alternativna medicina  (pdf)

…..

BIOENERGIJA/REIKI

images (1)

/Naredni linkovi i video klipovi služe samo za vašu informisanost o ‘energetskim’ tipovima liječenja a nikako kao reklama za iste. Savjetujemo oprez jer su na snimcima praktičari koji reklamiraju takve tretmane kao dobre, prirodne, neškodljive i uspješne, što sve može biti vrlo primamljivo, naročito ako ste bolesni./

Links on Reiki:

http://www.lighthousetrailsresearch.com/reiki.htm

http://truthinreality.com/2012/07/28/what-you-should-know-about-reiki/

http://reikiandchristianity.wordpress.com/

http://www.gotquestions.org/energy-healing-medicine.html

Video on Reiki:

Reiki Exposed: The Truth About Reiki

Reiki Demo (kako to sve izgleda)

Bioenergija

Bioenergija

Bioenergija/Reiki

Na rubu znanosti: Bioterapija (HRT)

Psihokineza

Važne stvari: Reiki 1-4 (PrvaTV)

OPREZ, REIKI!

Smatramo da REIKI tehnika liječenja, iako naizgled vrlo *uspješna, zapravo je veoma opasna u duhovnom ali i svakom drugom smislu, i to kako za ljekara tako i za pacijenta.
S obzirom da se zna da čovjek (ljudsko biće) sam po sebi nema niti može imati bilo kakve nadprirodne sposobnosti i moć (pa prema tome ni ljekar ili druga osoba koja liječi reiki tehnikom) i da je svako takvo ‘energetsko’ liječenje zapravo okultnog karaktera i protivno Svetom pismu (pa prema tome nije od Boga), onda preostaje jedina mogućnost – a to je da je reiki
**demonskog porijekla.
Shodno tome preporučujemo trenutni prekid svakog liječenja reikijem/bioenergijom i odlaska na takve seanse ukoliko ste već pod tretmanom, bez obzira na eventualne ”uspjehe” i trenutno poboljšanje zdravlja. Zbog izloženosti demonskom ***djelovanju i sili (ljekar/praktičar je samo medijum, kanal za demonski upliv i uticaj na vaše tijelo), na duže staze izlažete sebe velikoj opasnosti – mogućoj zarobljenosti i demonskom prisustvu/demonizaciji vas i vašeg doma (zli, neljudski duhovi i bića koji djeluju preko ljekara imaju dosta razloga da prošire svoju aktivnost i pokažu interesovanje za vas), a možda i još gorem povratku bolesti od koje ste se liječili – sile tame nemaju nikakvu moralnu/etičku obavezu prema vama niti im je vaša dobrobit u planu.
Pri tom treba znati da najčešće ni sami ljekari/praktičari koje liječe reiki tehnikom nisu svjesni prirode ‘kanalisanja’ koje se dešava kroz njih niti znaju porijeklo i osnovu svojih ‘moći’ i ‘uspjeha’ u liječenju pacijenata, tako da i sami trebaju pomoć.

Napomene:
*  Uspješnost.
Neosporno je da reiki i druge bioenergetske tehnike mogu da iza sebe imaju ‘rezultate’, ali je sasvim drugo pitanje čiji su ti rezultati i koliko su te tehnike zapravo uspješne, imajući u vidu njihovu duhovnu prirodu i demonsko porijeklo. Naime, kako se nešto može okarakterisati kao ‘uspješno’ ako čovjeka dovodi u zabludu i najveću moguću opasnost?
A da se ne radi o nikakvim ‘energijama’ i prirodnim pojavama i silama nego o nečem neprirodnom, tajnovitom (okultnom) i ne sa ovoga svijeta, jasno je svakome ko je pogledao gornje video zapise o tome kako izgleda reiki, i one neprirodne i fizički nemoguće pokrete/položaje tijela pacijenata.
Imajući sve ovo u vidu, smatramo da se ovdje ne radi, recimo, o snazi čovjekovog uma i volje, samoiscjeljujućim mehanizmima u tijelu, ‘placebo efektu’, autosugestiji…(u drugim okolnostima sve mogući i bezazleni načini i sredstva), a još manje o kakvom poznatom i prirodnom fizičko-hemijskom tretmanu i načinu pobjeđivanja bolesti. Ako izuzmemo i ono (nad)prirodno – molitveno, Božansko ozdravljenje – Božiju intervenciju u fizičkom svijetu i našem bolesnom tijelu, onda smo, u licu reikija, suočeni sa nečim sasvim drugačijim i zloćudnijim.

Mislimo, dakle, da je u pitanju ‘začarani krug’, odnosno da je uzrok/izvor pacijentove bolesti ili bola i sam demonskog porijekla i, u jednom trenutku, izazvan od strane sila tame, da bi onda te iste sile samo otklonile, ‘povukle’ ranije nametnuto stanje i tako ‘ozdravile’ pacijenta.
Cilj svemu je demonizacija (otvaranje čovjeka za još veći uticaj zlih duhova, nekad i opsjednutost) i dalje zavaravanje i zavisnost od takvog ‘uspješnog’ načina liječenja. Duža izloženost takvom okultnom uticaju i obmani znači zatvaranje čovjeka, na duži period a nekad i do kraja života, za svaku istinu i Božiji uticaj. Sva demonska agenda je, kako danas tako i kroz vjekove, upravo i bila ljudska šteta i nesreća, naše odvojenje od izvora života i ljubavi u licu našeg Tvorca.

**  Demonsko.
Radi jednostavnosti, svako djelovanje sila tame nazivamo jednom riječju ‘demonskim’ i kažemo da je ‘demonskog’ porijekla, iako se zapravo radi o dvije vrste entiteta – demonima (bestjelesnim zlim duhovima, hibridnog nefilimskog porijekla (Postanje, glava 6), čija su tjelesa stradala u Potopu, i budući da nisu dio Božijeg stvaranja već dio grešnog anđeoskog miješanja u ljudski svijet, sada lutaju zemljom bez spokoja i u službi vrhovnog palog anđela Sotone) i palim anđelima (duhovnim bićima, dakle posebnim stvorenjima sa tzv. duhovnim tijelom, moćnim anđeoskim bićima nepokornim svome Tvorcu, koji vladaju vazduhom i ovim svijetom).
Demonima treba tijelo (ljudsko, životinjsko) da bi funkcionisali, s obzirom da nemaju svoje, iako i bez tijela mogu uticati na ljudsku volju, misli i odluke ali bez da mogu djelovati u fizičkom svijetu – zašta im treba ‘domaćin’. Anđeli, s druge strane, imaju svoje duhovno tijelo/formu/oblik, i postoje i sposobni su da djeluju nezavisno od bilo koga ili čega, i to kako u duhovnom svijetu tako i u fizičkom, uključujući uticaj na ljudske misli, um, volju, bez da mogu da uđu u čovjeka jer već imaju svoje tijelo i zasebna su bića kao i čovjek.

***  Djelovanje.
Smatramo da su sve moguće ‘neobične’, natprirodne, misteriozne, neobjašnjive ‘fizičke’ pojave kojima obiluje svijet i kojih je sve više – od ‘kućnih duhova’ pa sve do NLO-a (UFO), uglavnom aktivnosti palih anđela. Dok su aktivnosti demona uglavnom usredsređene na čovjeka i na ličnom nivou – psihološkom, emocionalnom, mentalnom, i nemoguće im je da bez tijela domaćina na bilo koji način manipulišu materijalnim svijetom (kada se sami pomjeraju predmeti prilikom ‘prizivanja duhova’ i slično). Takođe, mnoge tzv. parapsihološke pojave kao što su telepatija, predskazanja, vizije, izmijenjena stanja svijesti, medijumi i komunikacija sa ‘mrtvima’, neobjašnjivo poznavanje prošlih događaja, jezika, pokojnika (demoni su tu odavno, još od Potopa)…, sve je njihova specijalnost.
U slučaju bilo koje vrste energetskog liječenja, pa i reikija, može biti kombinacija djelovanja oba entiteta, ali s obzirom na neke pojave na seansama/tretmanima koje smo već pominjali i koje se vide i na snimcima gore, i koje su čisto fizičke prirode, veća je mogućnost da se radi o djelovanju palih anđela koji su moćniji i sposobni za takvo djelovanje. Ta ‘energija’, kako je praktičari reikija nazivaju, ima i takve manifestacije kao što su ‘psihokineza’ (pokretanje pacijenata bez dodira i upravljanje njima po volji praktičara, stavljanje u neprirodne i fizički nemoguće položaje…), kao i liječenje ‘na daljinu’ (iz susjedne sobe, grada ili čak države, telefonom, videom na Internetu…)!
U slučajevima kada je pacijent u besvesnom stanju ili transu, kada nije svestan sebe, svoje okoline ili samog tretmana, prije se radi o demonskom uticaju, moguće i privremenom opsjednuću (ulasku u tijelo pacijenta i pomračenju svijesti).

Bez obzira o kojoj vrsti ili tehnici ‘energetskog’ tretmana se radi, ono što ih sve spaja i što im je zajedničko je to da su demonsko-anđeoskog porijekla i veoma opasne, kako u duhovnom tako i u fizičkom smislu.

SAVJET:
S obzirom da mnogi pacijenti ne znaju o čemu se radi, pa čak ni kako se zove tehnika kojom ih ljekar ili praktičar liječi (lično poznajemo pacijenta koji je liječen tom metodom a da mu nije rečeno kojom), smatramo da je vaše pravo i veoma važno da to znate.

1. Ako ste već na tretmanu a po gornjem opisu prepoznajete o čemu se radi, savjetujemo trenutni prekid.


2. Ako ste bili na liječenju bilo kojom vrstom ‘bioenergetske’ terapije, i naročito ako je bila uspješna, savjetujemo da budete na oprezu. U slučaju povratka bolesti da se ne vraćate na nove tretmane. U slučaju neobičnih/nesrećnih dešavanja u vašoj porodici ili domu, bolesnih i depresivnih stanja, samopovređujućih/degradirajućih/samoubilačkih misli i ponašanja, da se obratite za pomoć nama ili nekoj duhovnoj osobi/evanđeoskoj zajednici u vašem gradu.


3. Ako vam se nudi neki oblik alternativnog liječenja/terapije, obavezno tražite precizno imenovanje tehnike i detalje tretmana. Ako prepoznate da se radi o nekom od ovih opasnih bioenergetskih tehnika, nadamo se da ćete pametno odlučiti.

DV

Za više informacija pogledajte
O anđelima i demonima

——————————————————————–

JOŠ O OKULTNOM

imagesCATE5QGN

NEW AGE

Adobe-PDF-Document-icon 7 opasnih učenja NEW AGEA

VIDEO

————————————————————————————————-

SPIRITIZAM

VIDEO

————————————————————————————————-

SATANIZAM

VIDEO

Satanizam (M. Petrović)

————————————————————————————————-

VJEŠTIČARENJE I MAGIJA

VIDEO

About Wicca (Witchcraft) on National Geographic

Wicca in Britain

Former Witch: The Dangers of Wicca, USA

———————————————————————————————-

ISCELJENJE – BOŽANSKO OZDRAVLJENJE

Ne retko, Božije sluge i vernici podnose telesne bolesti. Apostol Pavle je nosio “trn u mesu” (verovatno posledice od bičevanja i kamenovanja); Тimotej je imao “česte stomačne bolesti”. Тrofim je “ostao bolestan u Militi” (2. Тimoteju 4:20). Epafrodit je bio “bolestan do same smrti”. Bolest, koju su oni i mnogi drugi trpeli, ima ponekad svoju svrhu, koju je apostol Pavle razumeo i o tome pisao u 2. Korinćanima 4:16 i 2. Korinćanima 12:1-10.
S druge strane, Božija volja je da budemo dobrog fizičkog i duhovnog zdravlja (3. Jovanova 2). Bog može isceliti i isceljuje i danas vernike. Gospod to čini na različite načine: zastupničkim molitvama nekog ko je udaljen od bolesnika (Jakovljeva 5:16; Jovan 4:49-53; Matej 8:13); polaganjem ruku onih koji veruju u Gospoda (Marko 16:18); pomazanjem uljem i molitvama crkvenih starešina nad bolesnikom (Jakovljeva 5:14-15). Osim toga, potrebno je posećivati prave i dobre lekare. I među lekarima ima hrišćana, kao što je, na primer, bio evanđelist Luka (Kološanima 4:14). Na zapadu postoje bolnice u kojima rade hirurzi hrišćani koji se pre operacije mole Bogu za uspešnu operaciju.

U Božijoj reči stoji: “I reče: ako dobro uzaslušaš glas Gospoda Boga svojega, i uščiniš što je pravo u očima njegovim, i ako prigneš uho zapovestima njegovim i uščuvaš sve uredbe njegove, ni jedne bolesti koju sam pustio na Misir neću pustiti na tebe; jer sam ja Gospod, lekar tvoj” (Druga Mojsijeva 15:26). Gospod Isus je kod svakog isceljivanja saosećao sa onima koji su bolesni i pri tome nije tražio popularnost (Marko 1:40-45; Matej 9:35- 36). Isus je isceljivao Duhom Svetim a ne bioenergijom. Svrha svih čuda isceljenja koja su činili Hristos i apostoli, jedan je od mnogih dokaza da je Isus obećani Mesija, a Njegovi učenici Božiji poslanici (Jovan 20:31-32). Isceljenja koja su od Boga prate: slavljenje samo imena Gospodnjeg, pokajanje i obraćenje ljudi. Bez toga, čudesa su nepotrebna i lažna, jer ne vode u spasenje. Pravo isceljenje postiže se verom u Gospoda Isusa Hrista (Isaija 53:5; Matej 8:16-17; Dela 3:16; 1. Petrova 2:24). “Iscijeli me, Gospode, i biću iscijeljen…”
(Jeremija 17:4). Duhovno zdravlje igra veliku ulogu u čuvanju našeg fizičkog zdravlja (Priče 3:7-8; 4:20-22).

Iz knjige ‘Šta kaže Sveto Pismo’ od D.Simova

——————————————————————–

VAŽNO

Astrologija i okultne nauke su se namnožile i preplavile svijet više nego ikada do danas. Pitamo se zašto je to tako, odkuda ta sotonska poplava koja neprestano zarobljava na hiljade, hiljade duša? Zašto toliki nemoral, bolesti, nervni slomovi, samoubistva, ludila? Istorija nas uči da kada god su se ljudi masovno odricali Boga i udaljili se od Njegove Riječi, nisu više bili pod Njegovom zaštitom i dolazilo je do duhovne i moralne dekadencije. Odričući se Boga ljudi kao moralna bića moraju Ga zamijeniti nečim. A upravo iz tih zamena koje izgledaju naivne, privlačne i zabavne nalazi se u zasjedi Sotona koji čeka svoju žrtvu. Zato apostol Pavle poručuje Timoteju, a i nama danas: „A Duh izričito kaže da će u poslednja vremena neki odstupiti od vjere, obratiće pažnju na varljive duhove i demonske nauke“ (1.Tim. 4:1). To isto Gospod Isus potvrđuje:  „I pojaviće se mnogi lažni proroci i zavešće  mnoge; zbog mnogo bezakonja ohladneće ljubav mnogih“. (Mat. 24:11).

Talas okultizma u današnje vrijeme je strahovit napad na duhovno zdravlje i moral, nije li to istovremeni znak poslednjih dana: „A ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška. Ljudi će, naime, biti samoživi, srebroljubci, hvalisavi, oholi, hulnici, nepokorni roditeljima, surovi, koji više vole strasti nego Boga, koji imaju obličije pobožnosti, ali su se njene sile odrekli; i ovih se kloni” (2.Tim. 3:1-5). Ova poruka apostola Pavla odnosi se i na nas  danas, shvatimo je vrlo vrlo ozbiljno! Svi koji nisu s Bogom nemaju plodove Duha (Gal. 5:22-23), već su su obuzeti strahom, zebnjom, morom, smrtnim mukama i raznim nevoljama, koje zli duh kroz gatare i horoskop i slične medije koristi, nudeći im brz odgovor na njihova egzistenciona pitanja, lažnu utjehu i nadu i izlaz iz ćorsokaka. A utopljenik se i za slamku hvata, ali ova koju nudi đavo vuče ga na dno mora. Jedna radio stanica ponudila je besplatan odgovor astrologa svima koji imaju neki problem.  Bili su preplavljeni sa oko 20’ 000 telefonskih poziva za samo jednu emisiju. Ova činjenica samo potvrđuje gornju apostolovu riječ, a nas navodi da se duboko zamislimo.

ZNAK ZA ALARM – Crveno !  Sav okultizam koji vidimo oko nas je znak za alarm, urlajuća sirena, koja svojim zvukom para uši, uliva strah i sve nas poziva. Može li se još pomoći? Odakle početi? Ko je pozvan da to učini? Da li je čovjek u stanju da nešto učini? Gde su propovijedi na tu temu? Gdje je savjet sveštenika crkvenih starešina, njihovi stalni pozivi i savjeti da svaki vjernik nabavi Sveto Pismo, da ga čita, i da se po njemu upravlja? Čini mi se, da to nazovi crkvenom sveštenstvu, odgovara da ljudi što manje saznaju o Božijoj Istini, i da im je vrlo ugodno sebe pred Bogom postavljati za narodne zastupnike, i tako ih iz ličnih interesa žedne prevesti preko vode, do Pakla. Narodu je dovoljno pokazati mantiju, jer narod kroz mantiju u srce ne vidi, u srce može da vidi samo Bog, a narod je na žalost rastavljen sa Bogom, i ne zna, da će svako lično za sebe pred Božiji Sud, u kojem nema korumpiranosti.

Tužno je i žalosno da toliko ljudi idu u crkvu, pale svieće, praznuju slave, daju priloge, pomažu siromašnima, a nemaju Sveto Pismo. Ne poznaju Božiju Riječ, i ne poznaju Gospoda, ne poznaju Isusa, Sina Božijeg, Spasitelja čovječanstva, ne poznaju Svetog Duha. Zašto je to danas još uvek tako? Da li nema gdje da se nabavi Sveto Pismo? Da li je možda skupo? Da li su ljudi nepismeni? Možda ne znaju da čitaju na svom jeziku Bibliju? A ti isti ljudi, znaju vrlo dobro da čitaju sve druge knjige, časopise. Duhovna situacija cijelog čovječanstva je na ivici katastrofe. Da li mi, sljedbenici Isusa Hrista smijemo ostati mirni i gledati kako zli đavo otima naše bližnje, i veže ih za Pakao? Ne! Amin.

Dragi čitaoče, možda ste se i vi poželjeli da se malo probudite, da se osvijestite, i prisjetite se, da li ste bar jednom u životu, makar i slučajno, čitali horoskop? Ili neki drugi magični list? Ili zbog nečeg bili kod gatara, vračara, ili vidovnjaka? Možda ste upražnjavali crnu ili bijelu magiju, ili vježbali jogu, transcendentalnu meditaciju, možda ste se liječili akupunkturom, iridijologijom, hipnozom, sofrologijom? Okretali visak, bili kod radiesteziste, bioenergetičara? Možda su vam gledali u dlan, ili u karte? Možda ste razgovarali s mrtvima, možda ste nekog vodili ili pratili do vračara, možda si gledao u šolju iz zabave, razonode, dosade? Nema valjda čovjeka koji nije bar jedan put u životu nešto od ovoga činio, naravno ne znajući da je to od Boga zabranjeno, i na taj se način upravljali, pali u gijreh i pod vlast zlih duhova. Osoba, kojoj sam donio ISTINU iz Biblije, je vrlo ugledna, poslovna i moderna osoba, vrlo pažljivo je proučila  ovu Božiju Istinu i rekla je:

Citat: „Bila sam  jedna od tih, i gledali su mi u šolju, a i sama sam to radila. Zašto da ne? Svi to rade! to je uvek cool, moderno, zabavno i bezazleno“. I niko se nije našao da mi kaže da to nije u redu, već na protiv su se oduševljavali, kao i ja. Boga nisam poznavala, ni Njegovu Riječ, te nisam imala nikakvih mjerila u tom domenu, niti čega da se plašim. Sve mi je bilo dozvoljeno. Ko nije kupovao lančiće sa horoskopom djeci ili samom sebi, ili poklanjao prijateljima, okultne knjige kao danas „Harry Poter“? Ili držao zakucanu konjsku potkovicu, na vratima, na kolima? Tražio djetelinu sa četiri lista jer ona „donosi sreću“? (Završen citat). Kakva iluzija! Kakva obmana! Kakva vješto smišljena đavolja podvala i prevara!

Možda će te se i vi dragi čitatelji začuditi!? A možda čak i biti ljuti, jer mislite da je uskogrudno, ili nepristojno, nazvati stvari pravim imenom i reći da radistezija, akupunktura, joga, transcendentalna meditacija, sofrologija, hipnoza pripadaju okultnom svetu? Da li ste nekada uzeli vremena da razmislite od kuda nam dolaze sve te „nauke“ koje zagađuju ljudsku dušu više nego što moderna industrija zagađuje naš ekološku sredinu? Primjera radi pogledajmo ukratko sofrologiju koja se danas uselila skoro u svaki kabinet psihijatra, psihologa, pa i mnogih drugih ljekara, i koja obećava razrešenje mnogih ličnih problema i konflikta, oslobođenje od modernog stresa, lijek protiv fantastično destabilizirajućeg pritiska modernog društva. Sofrologija je izum kolumbijskog neuropsihijatra, Dr. Alfonsa Kajsedo-a  (Alfonso Caycedo).

U svojim daljnim istraživanjima, pod velikim uticajem  svoje supruge koja je fanatik joge, Dr. Kajsedo odlazi u Indiju gde se upoznaje sa učenjem velikih hinduskih i tibetskih učitelja, a sledeća putovanja ga vode u Japan gde uči Zen. 1967 god. se vraća u Evropu gde svoja iskustva prenosi na papir, sofrologija „napušta“ hipnozu u vježbama dinamičke relaksacije i zamjenjuje je joga-tehnikom! Sofrologija postaje joga na zapadnjački način. Sofrologija vodi svoje poreklo iz raznih filozofija i religija (mesmerizam), Frojdova psihoanaliza, hinduizam, budizam, taoizam – široka publika to ne zna.

Možda se čitatelju još uvek pitate zašto nam Bog tako strogo zabranjuje da tražimo pomoć, objašnjenje, uputstva i pretskazanja od okultnih sila. Okultne sile su demonske sile, satanske sile, okovi koji drže pod vlašću Sotone, sve to mu daje pravo nad nama dok smo bili dosta naivni i lakomisleni, te smo mu dali da vlada nama. Biblija nam kaže da se Sotona pretvara u anđela svjetlosti, služi se slatkim lažima, lažnim argumentima, to je da bi se bolje prikrio, da bi nas prevario, samo da bi mogao da nas zarobi i odvede u pakao. Nekada mu to uspjeva brzo, a nekada i decenijama, a zna da  lovi čovečiju dušu dok god dišemo.

Ne vjerujete? Pogledajte samo kako su u poslednje vrijeme kod mnogih počele da se javljaju neobične spoobnosti: telepatija, telekinezija, vidovitost, lečenje bioenergijom. I kakav je stav jednog mnjenja prema tim „darovima“ koji su preplavili svijet?. Svaki dom danas je pretrpan predmetima, naslovima i reklamama koje inspirišu djecu, omladinu i odrasle osobe da svoje živote predaju zlom duhu. Kakav snažan uticaj imaju te magije u našim zemljama, na Balkanu! Koliko je rastavljenih brakova, samoubistava, ubistava, ustao je brat, na brata. Da li se neko zaista ozbiljno zauzeo i stavio prst na čelo i upozorio naš narod? Osim nekolicine crkvenih lica, kojima zaista cijelim srcem želim pobjede u Isusovo ime!  Ali, vrlo uvaženi čitaoci, znajte ako nam Sotona, svojim  darovima i svime što nam servira za konzumiranje, danas zavede djecu, sljedeće generacije njihove djece su već izgubljene! Ovi sotonski darovi nisu za podcijeniti, ili zanemariti. Oni su opasni po mentalno i duhovno zdravlje čoveka, bez obzira na nacionalnu pripadnost ili državu gde živimo.”

Danas su ordinacije ”ekstrasensa“ pune naivnih ljudi raznih uzrasta koi bez ikakvog rasuđivanja vjeruju u bilo šta, samo ako je nadprirodno! Da li se u prošlim vijekovima đavo javljao pod plaštom anđela svetlosti?  U Bibliji, u knjizi Djela Apostolskih čitamo:

A beše jedan čovjek po imenu Simon koji čaraše u gradu i dovođaše u čudo stanovništvo Samarije, govoreći: Ovo je velika sila Božija“. A zato ga slušahu pažljivo jer ih je mnogo vremena svojim činom zadovoljavao.“ Vidi u Bibliji (Dela Ap. 8:9-11). Kakvim je čudima mađioničar Simon zavodio ljude da vjeruju da on posjeduje „veliku Božiju silu“? Istim onima kojima ih zavode i danas savremeni ekstrasensi, tj. ljudi sa nadprirodnim moćima. Uz to, senzacija, mađioničar Simon je čak i „isterivao đavole“ iz ljudi koji su bili opsjednuti!

Kako je to moguće? Uz pomoć magijskih sredstava „nagovarao“ je đavola da privremeno ostavi svoju žrtvu na miru, pa pošto bi iscjeljenje bilo prividno konstatovano, posle izvjesnog vremena demon bi se ponovo vraćao u svoju „kuću“, a kuća je čovječije srce. Magijaš Simon je iskreno vjerovao da se i Isusovi apostoli koriste nekom takvom vještinom. Ali, mag Simon je pred apostolima pretrieo veliki poraz, jer ga je Božija sila porazila kao i egipatske čarobnjake pred Mojsijem.

Magovi, iako nauče sva demonska lukavstva i svu đavolsku mudrost i azbuku, kao: (letenje po vazduhu, hodanje po vodi i vatri, mijenjanje svojstva vazduha, navođenje vjetrova, groma, kiše, bure na moru, nanošenje štete usjevima, rana i bolesti ljudima, svi ti pred Božijim Duhom su nemoćni i moraju da odstupe, i pokore se u Isusovo ime. Amin!

Demonske sile daju pojedinim ljudima neobične parapsihološke moći, to je istina, ali te moći nisu na blagoslov i korist onima koji ih posjeduju, ni onima koji ih koriste da bi tobož bili „izliječeni“ od raznih tegoba. I jedni i drugi, prije ili poslije doživljavaju razne psihičke tegobe: prisilne radnje, fobije, halucinacije, depresije, imaju odvratnost prema čitanju Biblije, a često se i serija nesreća obrušava na cijelu familiju. Šta treba da učini osoba koja želi da se iščupa iz sotonskih kandži?

POKAJANJE  Treba da se iskreno pokaje za sve što je učinila javno ili tajno, u znanju ili neznaju u domenu okultnog. Da nabroji pred duhovnikom sve čega se sjeća i da traži od Gospoda Isusa Hrista oproštenje grijeha. Božija Riječ nam kaže: „Smrt je plata za grijeh, a blagodatni dar Božiji je VJEČNI ŽIVOT u Isusu Hristu“- vidi u Bibliji, (Rim. 6:23). Bez pokajanja nema oproštenja grijeha, nema vječnog života, nema izlječenja, nema oslobođenja od ropstva zlim duhovima.

OBRAĆENJE  Pošto smo se pokajali, zahvalimo Gospodu Isusu Hristu na oproštenju grijehova, na oslobođenju od svega što nas je mučilo i uzvjerujmo da je On naš Spasitelj kome je sve moguće da učni ako mu samo vjerujemo. Predati Mu duh, dušu i tijelo; prošlost, sadašnjost i budućnost, i zamoliti Ga da On od sada vodi tvoj život, ne kako ti želiš, već kako On želi. On najbolje zna šta je dobro za tebe. Više nema čega da se bojiš, sad je On na braniku ispred tebe i kaže: „I niko ih ne može oteti iz moje ruke“ (Jov. 10:28-29)

SVETI ŽIVOT  Zatim okrenuti leđa lošim navikama. Ne čitati više horoskope. Spaliti sve knjige iz okultizma, spiritizma, magije, hiromantije, hipnoze, grafologije, ezoterika. Sve to učiniti u molitvi Isusu Hristu koji je svemoćan i pred kim se sve sile klanjaju. Biblija nam ovo potvrđuje: „I mnogi od onih koji čarahu, sabravši knjige svoje spaljivahu ih pred svima, javno“, vidi (Dela Ap. 19:19). Više nema čega da se plašimo kada smo pod Isusovom zaštitom. Gospod će ti sada svaki dan davati novu snagu vjere, ljubavi mira i radosti.

ČITATI BIBLIJU .Kroz Bibliju, ili Sveto Pismo nas Bog snaži i duhovno naoružava da ne bi smo ponovo postali žrtve neprijatelja naše duše. Gospod Isus je rekao: ”A kada nečisti duh iziđe iz čovjeka, ide kroz bezvodna mjesta tražeći pokoja, i ne nalazi. Tada kaže: vratiću se u svoju kuću, odkuda sam istjeran i došavši nalazi je praznu, počišćenu i ukrašenu. Tada odlazi i uzima sa sobom još sedam duhova gorih od sebe, pa uđe i stanuje tu. I poslednje stanje takvog čovjeka biva gore nego predhodno.” Vidi u Bibliji (Mat. 12:43-45). Bog nas je stvorio da bi On u nama živjeo. Pošto nismo bili sa Njim, Sveti Duh nije bio u nama, jer On ne može da stanuje zajedno sa zlim duhovima. Sada, kada smo se pokajali, i obratili Isus Hristu, odbacili smo zlo, javno se odrekli svega toga, Bog nas je svojom moći spasio, oslobodio, razriješio i očistio. Naše srce je čisto ali prazno. Sveti Duh čeka naš poziv da se u njega useli. Zato treba svaki dan da čitamo Bibliju, i molimo Gospoda da nam kroz Njega govori. Sveti Duh će nam pomoći da razumijemo Božiju poruku, i iz dana u dan će nas jačati. A ako neprijatelj i naiđe, čim osjeti da je Sveti Duh u našem srcu, on mora da odstupi. Sada će nas Sveti Duh voditi iz pobjede u pobjedu. Apostol Pavle nam poručuje; „Nego velim: živite u Duhu, pa ne ćete vršiti želje tijela“. (Galatima 5:16).

Ako imaš potrebu za ispovijedanjem svoje duše Bogu radi svog ličnog iscjelenja, ili misliš na osnovu ovog duhovnog teksta da ti je potrebna pomoć, ili imaš želju da se oslobodiš ropstva okultizmu i priključiš onima koji misle kao sada ti. Javi se bez ustručavanja, da se u Gospodu našem Spasitelju Isusu Hristu zajedno radujemo!

Napomena: Ako nam se javljaš u pismenoj formi, važno je da nam tvoju aktuelnu potrebu opišeš što možeš preciznije. Mi ćemo je vrlo pažljivo prinijeti pred Gopsoda Isusa Hrista i analizirati iz svjetla Biblije, i informisati te šta ti je činiti.

Termini ili savjet o dušebrižničkom postupku iz Biblije se mogu zakazati i na Tel.  069 694 337  ili preko Mail-adrese: mirv@t-com.me 

Važno:  Naša Duhovna Služba nas obavezuje apsolutnoj diskreciji. Želimo ti Božiji blagoslov i mir, mir koji ne daje svijet, već mir koji dolazi odozgo, od Boga! Sve informacije o životnim relevantnim temama: Bog, Vjera, Pokajanje, Oproštenje grijeha, Krštenje, Iscjeljenje…, možete dobiti na našem sajtu.

Isusova moć nema granice!  Sveti Duh u akciji! Njemu se sve sile moraju pokoriti! Amin!

Isusov smisao poruke svojim učenicima onda i nama danas : (Marko 16:15-20)  ”Tada im reče Isus: „Idite po cijelome svijetu i propovijedajte jevanđelje svim stvorenjima“! Ko uzvjeruje, pokaje se i krsti se biblijskim krštenjem uranjanjem pod vodu, primjerom Isusa Hrista, spasit će se; a koji odbiju osudiće se. Oni koji postupe primjerom Biblije, tj. po Isusovoj zapovijesti pratiće ih ova čudesa:

„U Isusovo ime izgoniće đavole, govoriće u jezicima, uzimaće zmije u ruke i ako otrov smrtonosni popiju, neće im nauditi. Na bolesnike će stavljati ruke i oni će ozdravljati. Nakon što im je to Gospod Isus rekao, vazneo se u nebo, i sjede s desne strane svoga Oca. A oni odoše i stadoše svuda propovedati”.

Gospod je djelovao s njima i potvrđivao njihove riječi čudesima što su slijedila. Ova biblijska zapovijest Isusa Hrista se nije promijenula, ili prestala da važi. Ista ta čudesa čini Isus Hrist i danas onima koji ga iz mila srca prizovu u pomoć. Amin.  Zli Sotona, i njegovi demoni moraju odstupiti u Isusovo ime! Amin!  Mar. 16:17.

Prenešeno preuređeno i prilagođeno sa sajta http://www.dobravest.ch/

~~~~~

—————————————————————————

Koji je najbolji način da se evangelizira neko ko je u kultu, lažnoj religiji ili se bavi okultnim?

Najvažnija stvar koju možemo da uradimo za one koji su uključeni u kult ili neku lažnu religiju je da se molimo za njih. Treba da se molimo da Bog promeni njihova srca i da otvori njihove oči (Druga Korinćanima 4:4). Teba da se molimo da ih Bog ubedi da im je potrebno spasenje kroz Isusa Hrista (Jovan 3:16). Bez sile Božije i ubeđenja Svetog Duha, nikada nećemo uspeti da ubedimo bilo koga u istinu (Jovan 16:7-11).

Mi isto tako treba da živimo pobožan život pred njima, tako da mogu da vide promenu koju je Bog napravio u našim životima (Prva Petrova 3:1-2). Treba da se molimo za mudrost kako da im služimo u sili (Jakov 1:5). Posle svega ovoga, treba da budemo voljni da hrabro podelimo evanđelje. Neophodno je da objavimo poruku spasenja kroz Isusa Hrista (Rimljanima 10:9-10).

Mi treba da smo uvek spremni da odbranimo našu veru (Prva Petrova 3:15), ali to treba da činimo pažljivo i sa poštovanjem. Jednom sam imao susret sa nekolicinm članova kulta, i prijatelj koji je bio sa mnom im je objavio istinu, ali to nije uradio sa pažnjom ili poštovanjem. U stvari, članovi kulta su imali mnogo više “hrišćanskog” u svom stavu i ponašanju nego moj prijatelj. Mi smo možda dobili bitku za istinu, ali smo izgubili rat u bici za duše koje smo želeli da dosegnemo.

U krajnjoj liniji, spasenje onih kojima svedočimo treba da ostavimo Bogu. Božija sila i blagodat su te koje spasavaju ljude, a ne naš napor. I dok je dobro i mudro da smo spremni da pružimo snažnu odbranu i da imamo znanje o lažnim verovanjima koja nam  se suprotstavljaju – ni jedna od ovih stvari neće doneti spasenje onima koji su u zamci kulta ili lažne religije. Najbolje i najviše koje možemo da uradimo za njih je da se molimo za njih, da im svedočimo i da živimo hrišćanski život pred njima – pouzdajući se da će Sveti Duh učiniti da oni budu privučeni, ubeđeni i obraćeni.

imagesBT7X7U33_________________________________________________________

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s