Progonstvo


A i svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu biće gonjeni.  – 2.Tim.3:12

A ja vam kažem: ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, činite dobro onima koji na vas mrze i molite se Bogu za one koji vas progone; da budete sinovi Oca svojega koji je na nebesima; jer On zapovijeda svome suncu , te obasjava i zle i dobre, i daje dažd pravednima i nepravednima.
Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakvu platu imate? Ne čine li to i carinici?
I ako Boga nazivate samo svojoj braći , šta odviše činite? Ne čine li tako i neznabošci?
Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski.
Isus svojim učenicima – Matej 5:44-48

HRIŠĆANI – NAJPROGONJENIJA GRUPACIJA NA PLANETI
Postoji više od 26 miliona dokumentovanih slučajeva mučeništva u 20.vijeku, što je više nego u svih prethodnih 1900 godina zajedno.
165.000 slučajeva se registruje godišnje, 1 hrišćanin negdje u svijetu strada na svakih 3 minuta.
Trenutno je, u preko 60 zemalja, 250 miliona hrišćana pod prijetnjom neke vrste progonstva ili mučeništva, od toga broja 60% su djeca!

Ova stranica je posvećena njima.

I ako strada jedan ud, s njim stradaju svi udi; a ako li se jedan ud slavi, s njim se raduju svi udi.
A vi ste tijelo Hristovo, i udi među sobom. – 1.Kor.12:26,27

…………………………………………………………………………………………………………………..
“He is no fool who gives what he cannot keep to gain that which he cannot lose”. – J.Elliot

Drugi doživješe ruganja i batine, a uz to okove i tamnicu; bili su kamenjem pobijeni, prestrugani, iskušenjima podvrgnuti, pomriješe od mača, potucahu se u ovčijim kožusima, u kozijim kožama, u oskudici, u nevolji, u zlopaćenju, oni, kojih svijet ne bješe dostojan
Jevrejima 11:36-38

KomentarZahvalni smo Bogu
                     – što se mnogi udostojiše primiti sramotu za ime Gospoda Isusa Hrista
                     – što smo u grupi progonjenih a ne progonitelja
                     – što se djelo Božije ne može pokvariti

top6
…………………………………………………………………………………………………………………..

Progonstvo u Americi   (video, Paul Washer, eng.)

Progonstvo u Americi   (s prevodom)

 

 

 

 

 

PROGON HRIŠĆANA U AMERICI POČEO?

Hrišćanstvo u Americi je u poslednje dvije decenije već bilo suočeno sa napadima anti-hrišćanskih grupa i pojedinaca – to je se uglavnom svodilo na rat riječima i ponekad imovinsku štetu, da bi od 30.januara 2010. sve krenulo na gore, poprimivši drugačiji oblik. Toga dana su, na Floridi, hladnokrvno ubijena dva ulična propovijednika.

Od tada je uočljivo sve više mržnje prema hrišćanima od strane običnih Amerikanaca, i može se reći da je na sceni demonizacija hrišćana, uz sve više verbalnih i fizičkih napada na njih.
Crkve rade ali je, širom zemlje, napadnut sam duh hrišćanstva i njegovog osnivača.

Ne može a da se ne sjeti da je progon Jevreja počeo tako što su prvo bili izolovani i marginalizovani, a onda je medijska propaganda, dovodeći do još veće mržnje i predrasuda prema njima uradila svoje, otvorivši put za uništenje u Holokaustu.
Hrišćani u Americi su počeli da budu krivci za sve, što rezultira sve većim predrasudama prema njima, uprkos svim dobrim stvarima koje rade za društvo.
Nažalost, ne samo da ima onih koji bi da izoluju hrišćane iz javnosti i koji nisu srećni što oni uopšte i postoje, nego je i dosta negativne retorike koja dolazi iz samog Vašingtona.

Trenutno se nastoji da se diskredituje svaki aspekt hrišćanske vjere, i to zbog toga što hrišćanstvo promoviše moralne vrijednosti koje mnogi Amerikanci s prezirom odbacuju. Tako, ako se hriščani diskredituju javno, možda ostanu u svoja četiri crkvena zida i ne budu propovijedali na ulicama Floride i širom Amerike.

Sekularisti, kao predvodnici borbe protiv hrišćanske vjere, imaju razne metode koje upotrebljavaju kako bi doveli do njene potpune eliminacije. Odričući se i negirajući apsolutnu istinu, imaju za cilj da hrišćastvo više nema nikakav uticaj na kulturu ili američko društvo u cjelini, da njegovu poruku i vjeru učine ništavnom a Sveto pismo proglase arhaičnim religioznim dokumentom.

Sa tim zadatkom pred sobom, oni će prvo tražiti podršku sudstva kako bi od Biblije napravili omrznutu knjigu, odn. kako bi je proglasili za ”knjigu mržnje”, knjigu koja sije mržnju. Ovo većini hrišćana u Americi može izgledati kao nešto nemoguće, međutim, imajući u vidu da je u nekim djelovima Kanade zabrana Biblije van crkve već na snazi, nije teško zamisliti da će uskoro i neki sud u Americi donijeti sličnu zabranu, i tako zaštititi ”ugrožene” grupe kao što su homoseksualci, protiv kojih, navodno, Biblija govori.

Zatim, anti-hrišćanske snage mogu brzo očekivati i pomoć Kongresa u donošenju zakona protiv ”netolerantnog propovijedanja”. U stvarnosti, propovjednici samo govore šta kaže Sveto pismo, ali kada se donese tzv. ”govor mržnje”, svaka takva propovijed i predočena istina iz Pisma se može proglasiti za krivičnu radnju i zabraniti, kako ne bi vrijeđala osjećanja izvjesnih grupa ili pojedinaca. Kazne bi bile zatvorske ili bi se crkvama oduzimalo pravo na izuzeće od oporezivanja. To bi dovelo do zatvaranja mnogih crkava a propovjednici bi bili uskraćeni za svoja prava slobodnog govora i slobode religije. Hrišćani ne treba da podcijene uticaj anti-hrišćanskih lobista na članove Kongesa, zapravo, takav jedan zakonski akt je već i donešen (Federal Hate Crime Bill), i on je ”prošao” Predstavnički dom u aprilu, a Senat u oktobru 2009.godine.

Zatim, da bi sekularisti imali podršku predsjednika za takvu anti-hrišćansku kampanju, potreban im je neko ko je dovoljno liberalan, spreman da potpiše takav zakonski akt, da pripada partiji koja kontroliše oba doma Kongresa, i koji vjeruje da Amerika više nije hrišćanska nacija. Takvog presjednika Amerika već ima. Kao razultat, predsjednik je potpisao pomenuti anti-hrišćanski akt 28.oktobra 2009. i on je već utkan u zakon.

Sledeća pomoć bi im mogla doći od strane crkava, denominacija ili pastora koji bi podržavali i imali liberalan pogled na hrišćanstvo. Treba im podrška pastora koji propovijedaju socijalno jevanđelje prije nego duhovno, koji odobravaju neke grijehe, koji ne vjeruju da je Biblija nepogrešiva riječ Božija, koji propovjedaonicu koriste za neke druge svrhe, koji imaju obličje pobožnosti… Amerika već ima takve pastore.

Osim toga, ovi borci protiv hrišćanstva bi veoma lako dobili podršku od nehrišćana i Amerikanaca drugih religija koje su u porastu, i ako ničim drugim, onda glasačkim pravom, kojim ne bi podržali nikog i ništa hrišćansko.

Najzad, treba im podrška glavnih medija, i – imaju je. Filmovi i TV programi napravljeni u Holivudu velikim dijelom hule na Boga i Isusa Hrista, dok u isto vrijeme ”guraju” svoju anti-hrišćansku agendu, čije središte je promocija homoseksualnosti i svakog drugog nemorala. Nećemo dugo čekati da svako pominjanje hrišćanstva i Isusa Hrista bude zabranjeno na medijima, jer se već sad veoma rijetko pominje sve što je hrišćansko, tako da je i vijest o pogibiji dvojice propovjednika prošla gotovo nezapaženo.

Većina resursa za anti-hrišćanske namjere sekularista su već tu. Imaju podršku mnogih sudija, liberalnih kongresmena, predsjednika države, liberalnih crkvenih vođa, nehrišćana i ateista, većine medija… Srećom, postoji izvjestan broj konzervativnih medija i organizacija koji ne podržavaju tu anti-hrišćansku histeriju, već naprotiv brane Ustav, koji svojim prvim amandmanom garantuje određena prava za sve američke građane.

Koje informacije dolaze do nas, šta je dostupno na Internetu, šta se to dešava u Americi?
Dokazi i neki konkretni evidentirani slučajevi:
– zabrane uličnog propovijedanja/zabrane javne molitve/hapšenja zbog istog/ hapšenje  zbog održavanja kućne biblijske grupe/izbacivanje ”hrišćanskih”riječi iz mnogih zakonskih dokumenata/izbacivanje mnogih takvih riječi iz Oxfordskog rečnika za mlade/javne anti-hrišćanske izjave zvaničnika na čelu sa Predsjednikom/ismijavanja/verbalni napadi i zlostavljanja djece vjernih u školama/ponižavanja djece vjernih od strane nevjernih nastavnika/izbacivanje Biblije i molitve iz škola/anti-religiozni slogani na javnim mjestima/uklanjanje Deset Božijih zapovjesti sa javnog mjesta (kao spomenika)/proglašavanje hrišćana za moguću terorističku grupu i prijetnju nacionalnoj bezbjednosti/nagli gubitak interesovanja za progonstvo hrišćana u drugim zemljama/hapšenja propovjednika zbog molitve ispred Bijele kuće…

Ovo je sve dostupno na internetu ako se potraži pod ”Christian persecution in America”, dobija se obilje i tekstualnog i video materijala, i to iz raznih izvora – državnih, neutralnih, i hrišćanskih. Takođe ima dosta izjava o ovoj temi od strane uglednih pastora i hrišćanskih vođa (Paul Washer, David Wilkerson, John McArthur…). Svi se slažu u jednom, da za hrišćane u Americi i na zapadu dolazi teško vrijeme.

Ubici one dvojice propovjednika se očigledno nije dopala njihova poruka, i izgleda da je došlo vrijeme da riječi kao što su ”Isus”, ”Biblija”, ”hrišćanin”, ”jevanđelje”…, služe Sotoni da njima razbesni nehrišćane i u njima probudi zlo, nešto slično kao kada je zao duh došao na kralja Saula kad se ovaj razbesnio na Davida.
Za sve one koji ne vjeruju da je progonstvo hrišćana u Americi moguće ili da postoji, poruka je da otvore oči, osluškuju i posmatraju, jer Sotona ima plan akcije usmjeren prema hrišćanima u postmodernoj Americi i njegova realizacija je u toku.

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………..

Težak položaj mesijanskih jevreja  (heb./eng)

Napad na zajednicu u Beršebi  (heb./eng.)

Stradanje palestinskih hrišćana (posvećeno svim Palestincima)

_____________________________________________________________

nazad-na-vrh-805x450

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s